Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Δικηγόροι: Ανεπαρκής η δίμηνη αναστολή πλειστηριασμών στη Θεσσαλία – Η απόφαση του ΔΣΑ

Απαιτείται να ισχύσει για όσο διάστημα χρειαστεί για να επανέλθει η κανονικότητα στις πληγείσες περιοχές. Οικονομική ενίσχυση προς τους Δικηγορικούς Συλλόγους των περιοχών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικηγόροι: Ανεπαρκής η δίμηνη αναστολή πλειστηριασμών στη Θεσσαλία – Η απόφαση του ΔΣΑ EUROKINISSI

Παρέμβαση ΔΣΑ για αναστολή πλειστηριασμών στη Θεσσαλία, όπου με απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο κρίνει πως το δίμηνο «πάγωμα» είναι ανεπαρκές. Αυτό επισημαίνει σχετικά με την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, τονίζοντας πως θα απαιτήσει από την Πολιτεία να ισχύσει η αναστολή μέχρι να επανέλθει στις πληγείσες περιοχές η κανονικότητα.

Αναστολή πλειστηριασμών στη Θεσσαλία

EUROKINISSI

Παράλληλα, με την απόφασή του το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) ανακοίνωσε την οικονομική ενίσχυση των Δικηγορικών Συλλόγων της περιοχής, αλλά και τη διοργάνωση συναυλίας τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στους πληγέντες κατοίκους.

Αναλυτικά, η απόφαση του ΔΣΑ για τη στήριξη πλημμυροπαθών Θεσσαλίας αναφέρει:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του προς τους πληγέντες κατοίκους της Θεσσαλίας και τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων. Στα πλαίσια της ανωτέρω συμπαράστασης αποφασίζει όπως:

  1. Απαιτήσει από την Πολιτεία την αναστολή κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης στις πληγείσες περιοχές μέχρι να επανέλθει στις περιοχές η κανονικότητα, καθόσονη δοθείσα αναστολή μόνο δύο μηνών με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 10ης Σεπτεμβρίου 2023 είναι απολύτως ανεπαρκής.
  2. Καταθέσειάμεσα οικονομική ενίσχυση από το Ταμείο του Συλλόγου προς τους Δικηγορικούς Συλλόγους των πληγεισών περιοχών, προκειμένου αυτοί να την διαθέσουν, κατά την απόλυτη κρίση τους, προς βοήθεια των πληγέντων.
  3. Διοργανώσειδημόσια συναυλία με τις Χορωδίες του ΔΣΑ και πρόσκληση καλλιτεχνών με σκοπό τη διάθεση των εσόδων της στους πληγέντες κατοίκουςτων περιοχών.

Αναστολή πλειστηριασμών στη Θεσσαλία:  Το αίτημα Βερβεσού

Όπως έγραψε το dikastiko.gr  μετά τις καταγγελίες Αχτσιόγλου για διενέργεια 42 πλειστηριασμών και πριν την έκδοση της σχετικής κυβερνητικής απόφασης για αναστολή, είχε υπάρξει αιχμηρή ανακοίνωση από τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και πρόεδρο του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσό.

Αναστολή πλειστηριασμών στη Θεσσαλία

dikastiko.gr

Σε αυτήν ανέφερε χαρακτηριστικά πως «υπό τις πρωτοφανείς αυτές συνθήκες, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, ενώ ανεστάλη- και ορθώς- η λειτουργία των Δικαστηρίων και των Εισαγγελιών και ρυθμίστηκαν τα σχετικά ζητήματα που ανακύπτουν, ουδεμία μέριμνα υπήρξε για την αναστολή των πλειστηριασμών, με αποτέλεσμα να υφίσταται άμεσος και σοβαρός κίνδυνος απώλειας περιουσιών επειδή δεν είναι δυνατή, εξ αντικειμενικής αδυναμίας και για λόγους ανωτέρας βίας, η εκ μέρους των οφειλετών λυσιτελής προάσπισή τους».

Και καλούσε την Κυβέρνηση «να αναλάβει άμεσα όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την αναστολή των πλειστηριασμών στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, μέχρις ότου επανέλθει η κανονικότητα σε αυτές, όπως συνέβη εξάλλου και στην περίπτωση των καταστροφών από τον “Ιανό”».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ