Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Τέμπη: Βρέθηκε ανθρώπινο οστό ηλικιωμένου επιβάτη στο ιδιωτικό οικόπεδο που μεταφέρθηκαν τα μπάζα

Μετά τον εντοπισμό συντριμμιών, ο εντοπισμός τμήματος οστού επιβάτη θύματος, δημιουργεί νέα δεδομένα στην έρευνα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τέμπη: Βρέθηκε ανθρώπινο οστό ηλικιωμένου επιβάτη στο ιδιωτικό οικόπεδο που μεταφέρθηκαν τα μπάζα onlarissa.gr

Νέα αποκάλυψη σημειώθηκε στο δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς τα ευρήματα που περισυνελέγησαν από το ιδιωτικό οικόπεδο στα “Πηγάδια” του Δήμου Τεμπών, αλλάζουν πλήρως τα δεδομένα.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr που επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελευθερία”, από την ανάλυση DNA των δειγμάτων, προσδιορίστηκε γενετικός τύπος που ταυτίστηκε με τον γενετικό τύπο ηλικιωμένου επιβάτη της μοιραίας αμαξοστοιχείας.

Το βιολογικό υλικό ταυτοποιήθηκε σε θραύσμα – τμήμα οστού ανθρώπου που περισυνελέγη κατά την έρευνα στο ιδιωτικό οικόπεδο.

Διευκρινίζεται πως τρία ακόμα οστά που εντοπίστηκαν επίσης κατά τη διαλογή χωμάτων θα εξεταστούν άμεσα από ειδικό (ανθρωπολόγο), αφού -σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν φαίνεται να είναι οστά ανθρώπων.

Με τον εντοπισμό του τμήματος οστού από επιβάτη, δημιουργούνται νέα δεδομένα καθώς απορρίπτεται ο αρχικός ισχυρισμός ότι τα χώματα που μεταφέρθηκαν στο σημείο προήλθαν με σκοπό να περάσουν γερανοί για να ξεκινήσουν τις εργασίες στο σημείο της σύγκρουσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα μπάζα ξεκίνησαν να μεταφέρονται από το μεσημέρι της επομένης του δυστυχήματος.

Δυστύχημα στα Τέμπη – Οι καταθέσεις των μαρτύρων

Μετά από παραγγελία της Αντιεισαγγελέως Εφετών Λάρισας, η Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών ξεκίνησε τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας με σκοπό να διαπιστωθεί ποιος υπηρεσιακός παράγοντας έδωσε εντολή για να μεταφερθούν οι ποσότητες χωμάτων από το σημείο του δυστυχήματος την επόμενη κιόλας μέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «E», στο πλαίσιο της έρευνας της Αντεισαγγελέως Πρωτοδικών Λάρισας κλήθηκαν ήδη και κατέθεσαν ως μάρτυρες αρκετοί αξιωματικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας όπως και υπηρετούντες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας, όπως κατέθεσαν και στελέχη της εταιρείας με τα χωματουργικά μηχανήματα.

Όπως ζητήθηκε από την Αντεισαγγελέα, ονομαστικοί κατάλογοι υπηρεσιών και αξιωματικών που βρέθηκαν στο τόπο του δυστυχήματος στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και της Π.Υ., έτσι ζητήθηκε ονομαστικός κατάλογος και από την Πολιτική Προστασία. Η έρευνα εκτιμάται ότι θα περαιωθεί σύντομα για να διαβιβασθεί στην παραγγέλουσα Αντεισαγγελέα Εφετών, όπου θα εξεταστεί το ενδεχόμενο τυχόν άσκησης διώξεων και σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, διαβίβασής της στη συνέχεια στον Εφέτη Ανακριτή.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ