Παναγιώτης Στάθης: Γιατί μπήκαν πρώτοι σε λίστα εμβολιασμών οι εισαγγελείς

Η αλήθεια ειναι πως η προτεραιοποίηση των Εισαγγελέων για εμβολιασμό προκάλεσε αντίδραση της Ενωσης Δικαστών Εισαγγελέων, ομως η Ενωση Εισαγγελέων ειχε φροντίσει να θέσει το θέμα εξ αρχής και με απόλυτη σαφήνεια, δημιουργώντας λίστες ενδιαφερόμενων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Γιατί μπήκαν πρώτοι σε λίστα εμβολιασμών οι εισαγγελείς

To dikastiko.gr είχε αναδείξει το θεμα εξαρχής  (Διαβάστε ΕΔΩ)  απο τα μέσα Δεκεμβρίου. Οι εισαγγελείς ζητούσαν να εμβολιαστούν κατα σχετική προτεραιότητα επικαλούμενοι τις ειδικές συνθήκες που εκτελούν τα καθήκοντά τους. Μάλιστα λίγες μέρες μετά κατήρτισαν και σχετική λίστα ενδιαφερομένων που έστειλαν στον ΕΟΔΥ ζητώντας να εμβολιάζονται οι εισαγγελείς απο τα αδιάθετα εμβόλια, όπως π.χ γίνεται με τα σώματα ασφαλείας.

Αυτή η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε αλλά τελικά την περασμένη βδομάδα αποφασίστηκε να ενταχθούν στο πρόγραμμα εμβολιασμών όσοι ειχαν δηλώσει συμμετοχή. Πρόκειται για έναν αριθμό περίπου 300 εισαγγελέων απο τους συνολικά περίπου 500.

Η απόφαση προκάλεσε ή καλύτερα ξανάνοιξε την “κόντρα” με την Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων που μίλησε για “εμβολιασμό ενός μικρού αριθμού Εισαγγελικών Λειτουργών εξαιρώντας όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους που εργάζονται στις ίδιες ακριβώς συνθήκες”.

Το ερώτημα είναι γιατί έγινε ετσι;

-Πρώτον γιατί προφανώς οι εισαγγελείς κινήθηκαν γρηγορα και το ζητησαν

-Δεύτερον γιατί πράγματι ειναι λιγότεροι σε σχέση με τους υπόλοιπους επιστημονικούς φορείς των δικαστηρίων

-Τρίτον γιατί εργάζονται σε σχέση με τους δικαστές και κυρίως των άλλων δικαστικών σχηματισμών σε διαφορετικές συνθήκες (εποπτεία καταστημάτων κράτησης, ακροάσεις πολιτών, υποδοχή κρατουμένων και συλληφθέντων, συμμετοχή σε αστυνομικές επιχειρήσεις, πορείες, κατ’ οίκον έρευνες, αδυναμία αναπλήρωσης σε περίπτωση διασποράς του ιού ειδικά σε Εισαγγελίες όπου υπηρετεί μικρός αριθμός συναδέλφων κ.λ.π)

Θα ρωτήσει κάποιος βέβαια , μα αυτά αφορούν τους εισαγγελείς του δεύτερου βαθμού και του Αρείου πάγου; Δηλαδή π.χ οι κατ΄ οίκον έρευνες; προφανώς και όχι. Αφορούν κυρίως τους εισαγγελείς του πρώτου βαθμού.

Από αυτό ή καλύτερα και απο αυτό εξηγείται τελικά και ο αριθμός των συμμετεχόντων στη λίστα ενδιαφερομένων.

ΥΓ: Τα παραπάνω δεν αναιρούν επ΄ουδενί – αντίθετα ενισχύουν- την άποψη πως οι δικαστικοί λειτουργοί, εισαγγελείς, δικαστικοί υπαλληλοι και δικηγόροι, εφόσον ανοίξουν τα δικαστήρια, πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα.

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ