Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου 2022

Κ. Τσιάρας για θάνατο Λ. Μαργαρίτη: Ανυπέρβλητη η συμβολή του στο υπουργείο Δικαιοσύνης – Άοκνος υπερασπιστής του Δικαίου

Σε ένδειξη τιμής στην ανεκτίμητη παρακαταθήκη του διδακτικού και ακαδημαϊκού του έργου θα πραγματοποιηθεί τελετή ονοματοδοσίας της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του υπουργείου σε αίθουσα «Λάμπρος Μαργαρίτης».

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κ. Τσιάρας για θάνατο Λ. Μαργαρίτη: Ανυπέρβλητη η συμβολή του στο υπουργείο Δικαιοσύνης – Άοκνος υπερασπιστής του Δικαίου eurokinissi

Τη βαθύτατη οδύνη του εξέφρασε σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας για τον αδόκητο χαμό του ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Νομικής του Α.Π.Θ, Λάμπρου Μαργαρίτη, κάνοντας λόγο για έναν άοκνο υπερασπιστή του Δικαίου στα πανεπιστημιακά έδρανα, τις δικαστικές αίθουσες και στην κοινωνία.

Κ. Τσιάρας: Αποχαιρετώ τον δάσκαλο, ανυπέρβλητο επιστήμονα και εμπνευστή πολλών γενεών νομικών

Με βαθύτατη οδύνη αποχαιρετώ τον δάσκαλο Λάμπρο Μαργαρίτη. Τον ανυπέρβλητο επιστήμονα, τον σεμνό και ευαίσθητο άνθρωπο, τον εμπνευστή πολλών γενεών Νομικών, τον άοκνο υπερασπιστή του Δικαίου στα πανεπιστημιακά έδρανα, τις δικαστικές αίθουσες και στην κοινωνία.

Για εμάς στο Υπουργείο Δικαιοσύνης η συμβολή του υπήρξε ανεκτίμητη. Ως Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παρακολούθησης των Ποινικών Κωδίκων και άλλων Νομοπαρασκευαστικών Επιτροπών με πνεύμα ευρύ και δημοκρατικό είχε κομβική συμβολή στις βελτιωτικές παρεμβάσεις στο Ποινικό Δίκαιο που αντικατοπτρίζουν την απόλυτα ρεαλιστική και δικαιοκρατικά σύγχρονη νομική του προσέγγιση.

Τσιάρας για θάνατο Μαργαρίτη

Λάμπρος Μαργαρίτης

Η ιδιαίτερη πατρίδα του, η Αργιθέα Καρδίτσας, η ακαδημαϊκή και νομική κοινότητα θρηνούν για τη μεγάλη αυτή απώλεια.

Σε ένδειξη τιμής στην ανεκτίμητη παρακαταθήκη του διδακτικού και ακαδημαϊκού του έργου με απόφασή μου θα πραγματοποιηθεί τελετή ονοματοδοσίας της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σε αίθουσα «Λάμπρος Μαργαρίτης».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ