Πέμπτη 23 Μαϊου 2024

Στα “κάγκελα” (ξανά) οι δικαστικοί υπάλληλοι για το νέο Δικαστικό Χάρτη: ‘Φύγαμε με περισσότερα κενά από αυτά που είχαμε” λένε μετά τη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης

Αναρωτιούνται πώς “μέσα στο καλοκαίρι και με εκλογές θα γίνουν οι αλλαγές”, κάνοντας λόγο για αποσπασματικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν όσον αφορά τους υπηρετούντες υπαλλήλους

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στα “κάγκελα” (ξανά) οι δικαστικοί υπάλληλοι για το νέο Δικαστικό Χάρτη: ‘Φύγαμε με περισσότερα κενά από αυτά που είχαμε” λένε μετά τη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης Pixabay

Με τις κινητοποιήσεις των δικαστικών υπαλλήλων να είναι σε εξέλιξη όπως έγραψε το dikastiko.gr η Ομοσπονδία τους (ΟΔΥΕ) δηλώνει πως κατά τη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης έφυγε ουσιαστικά με… άδεια χέρια.

Όπως επανέλαβε η Ομοσπονδία πρωτίστως δεν συμμετείχαν ποτέ στο διάλογο για τις αλλαγές, επαναλαμβάνοντας πως «θα μεταβληθούμε σε περιοδεύοντες θιάσους», κάτι το οποίο είχε επισημανθεί σύμφωνα με το dikastiko.gr. Επίσης, επισημάνθηκε η μεταφορά οργανικών θέσεων στα κεντρικά Πρωτοδικεία. Όπως σημείωσε η ΟΔΥΕ αφενός «δεν υπάρχει οργανική μονάδα χωρίς οργανικές θέσεις» (μιλώντας για τις περιφερειακές δομές), αφετέρου και περισσότερο σημαντικό «δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους υπαλλήλους».

Οι αναφορές πως μέσω της ΕΣΔΙ θα καλυφθούν τα κενά, δεν μπορούν να εξισορροπήσουν την κατάσταση. «Έχουμε συνεχείς συνταξιοδοτήσεις και μετά τις εκλογές θα υπάρξει μεγαλύτερος αριθμός» τονίζεται.

Δικαστικοί υπάλληλοι για νέο Χάρτη

EUROKINISSΙ

Δικαστικοί υπάλληλοι για νέο Χάρτη: «Συγκρίνονται ανόμοια στοιχεία»

«Ένας υπάλληλος Ειρηνοδικείου πως θα ανταπεξέλθει σε διαδικασίες Πρωτοδικείου» αναφέρει η Ομοσπονδία, επισημαίνοντας ότι οι οργανικές θέσεις δικαστικών υπαλλήλων έχουν πολύ μεγάλο αριθμό κενών που αγγίζουν το 40%. Αντιθέτως, λέει, πως σε ό,τι αφορά τους δικαστές και εισαγγελείς είναι σχεδόν πληρωμένες κατά 100% οι θέσεις.

Μετά τη συνάντηση θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη των Συλλόγων σήμερα Παρασκευή 12 Απριλίου και κατάθεση προτάσεων της ΟΔΥΕ στη δημόσια διαβούλευση. Αιχμές άφησαν οι δικαστικοί υπάλληλοι και για την εκχώρηση δικαστηριακής ύλης σε δικηγόρους επισημαίνεται πως «ένα πολύ μεγάλο μέρος επιστρέφει στους δικαστικούς υπαλλήλους».

Σύμφωνα με την ΟΔΥΕ το παραδέχθηκε και ο υπουργός Δικαιοσύνης, ενώ από την Ομοσπονδία ήταν κάθετοι ως προς τη διασφάλιση όρων για κτιριακές εγκαταστάσεις και ηλεκτρονικές διαδικασίες.

ΟΔΥΕ: Επιβάρυνση και επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων – Η μεταφορά εργαστηριακής ύλης σε δικηγόρους

Οι δικαστικοί υπάλληλοι αν και δεν διαφωνούν με την πρόβλεψη μεταφοράς δικαστηριακής ύλης σε δικηγόρους, τονίζουν ωστόσο πως οι διατάξεις είναι ελλιπείς καθώς «ένα πολύ μεγάλο μέρος επιστρέφει στους δικαστικούς υπαλλήλους», γεγονός που όπως ανέφεραν το παραδέχθηκε και ο υπουργός Δικαιοσύνης κατά τη συνάντησή τους.

Και καταλήγουν μεταξύ άλλων ενστάσεων πως «μας προβληματίζει η κατάργηση όλων των Ειρηνοδικείων Αργοσαρωνικού», σημειώνοντας πως μεταξύ και αυτού του λόγου θα γίνουν «περιοδεύοντες θίασοι»…

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ