Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Τέμπη: “Στη μνήμη του παιδιού με μεγάλο σεβασμό ήρθα να βοηθήσω όσο μπορώ στην ανάδειξη της αλήθειας” – Συγκλονίζει μητέρα θύματος – ΒΙΝΤΕΟ

Οι μηνύσεις αναμένεται να είναι προσωποποιημένες και θα αφορούν σε συγκεκριμένους εκπροσώπους των Αρχών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τέμπη: “Στη μνήμη του παιδιού με μεγάλο σεβασμό ήρθα να βοηθήσω όσο μπορώ στην ανάδειξη της αλήθειας” – Συγκλονίζει μητέρα θύματος – ΒΙΝΤΕΟ Eurokinissi

“Στη μνήμη του παιδιού με μεγάλο σεβασμό ήρθα σήμερα να καταθέσω και να βοηθήσω όσο μπορώ στην ανάδειξη της αλήθειας”, δήλωσε μητέρα θύματος των Τεμπών, ενώ νέες μηνύσεις αναμένεται να κατατεθούν μέσα στις επόμενες μέρες από συγγενείς των 57 θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Το πρωί της Τετάρτης, συγγενείς των θυμάτων κατέθεσαν στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή, επιπλέον στοιχεία τα οποία συλλέχθηκαν με τη βοήθεια ειδικών πραγματογνωμόνων σχετικά με τις μηνύσεις για ενδεχόμενη συγκάλυψη πολιτικών ευθυνών.

Μητέρα θύματος των Τεμπών:  “Το μόνο που ζητάω είναι αξιοπρέπεια και ανθρωπιά”

Εξερχόμενη του Μεγάρου η κ. Μαρία Θεοδωρή, μητέρα του Βάιου Βλάχου, δήλωσε ότι, “στη μνήμη του παιδιού με μεγάλο σεβασμό ήρθα σήμερα να καταθέσω και να βοηθήσω όσο μπορώ στην ανάδειξη της αλήθειας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους και ιδιαίτερα στους νέους που στέκονται δίπλα μου. Το μόνο που ζητάω είναι αξιοπρέπεια και ανθρωπιά”, σύμφωνα με το onlarissa.gr.

Υπενθυμίζεται ότι, οι μηνύσεις αναμένεται να είναι προσωποποιημένες και θα αφορούν σε συγκεκριμένους εκπροσώπους των Αρχών, οι οποίοι ήταν αυτοί που διαχειρίστηκαν την υπόθεση τις πρώτες ώρες και τις πρώτες ημέρες, μετά το δυστύχημα. 

Δειγματοληπτικός έλεγχος στο ιδιωτικό οικόπεδο

Την Παρασκευή αναμένεται κλιμάκιο Χημικών της Χημικής Υπηρεσίας από κοινού με πραγματογνώμονες και εισαγγελικό λειτουργό, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία», θα μεταβούν  στο ιδιωτικό οικόπεδο στο οποίο μεταφέρθηκε χώμα από τον χώρο του δυστυχήματος, προκειμένου να κάνουν δειγματοληπτικό έλεγχο.

Σύμφωνα με την παραγγελία του κ. Μπακαΐμη στα χώματα αυτά θα γίνει ο ίδιος χημικός έλεγχος που έγινε τόσο στον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας όσο και στο Κουλούρι.

Με την ολοκλήρωση των ελέγχων τα χώματα από το ιδιωτικό οικόπεδο θα μεταφερθούν κι αυτά στο Κουλούρι όπου φυλάσσονται από την ΕΛΑΣ τα συντρίμμια της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Έφοδος στον ΟΣΕ

Όπως αποκάλυψε η «Ελευθερία», έγινε έφοδος στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ και κατασχέθηκαν σκληροί δίσκοι με τα πρωτότυπα ηχητικά από το βράδυ της τραγωδίας των Τεμπών, έπειτα από παραγγελία του Εφέτη Ανακριτή, ώστε να συγκριθούν με αυτά που έχει ήδη στα χέρια της η δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ