Δευτέρα 06 Δεκεμβρίου 2021

Τέσσερις πρώην υπουργοί Δικαιοσύνης θέτουν επί τάπητος την καθυστέρηση στην απονομή της – ΒΙΝΤΕΟ

Η εκδήλωση της «Κίνησης Επιτάχυνσης της Δικαιοσύνης», παρουσία ανωτάτων δικαστικών λειτουργών, δικηγόρων και εκπροσώπων της κυβέρνησης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τέσσερις πρώην υπουργοί Δικαιοσύνης θέτουν επί τάπητος την καθυστέρηση στην απονομή της – ΒΙΝΤΕΟ

Πάνω από 3 μήνες για μία απόφαση ασφαλιστικών μέτρων, αναβολές εκδίκασης υποθέσεων που ξεπερνούν τη δεκαετία, καταδικαστικές αποφάσεις από το αρμόδιο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου. Είναι ένα μέρος μόνον της πραγματικότητας, που αποτελεί εδώ και χρόνια το πανθομολογουμένως «βαρίδι» της Δικαιοσύνης.

Το ζήτημα συζητήθηκε εκδήλωση της «Κίνησης Επιτάχυνσης της Δικαιοσύνης» (ΚΕΔ) που πραγματοποιήθηκε στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (Ακαδημίας 18, Σύνταγμα) και μεταδόθηκε ζωντανά από το dikastiko.gr.

Δείτε το βίντεο:

Το θέμα της βραδύτητας στην απονομή Δικαιοσύνης ανέλυσαν και σχολίασαν τέσσερις πρώην υπουργοί Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα οι:

–Ευάγγελος Βενιζέλος (Ιανουάριος – Αύγουστος 1996)

–Μιλτιάδης Παπαϊωάννου (Νοέμβριος 2011 – Μάιος 2012)

–Χαράλαμπος Αθανασίου (Ιούνιος 2013 – Ιανουάριος 2015)

–Σταύρος Κοντονής (Νοέμβριος 2016 – Αύγουστος 2018)

Τη δική του οπτική για το ζήτημα κατέθεσε ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, στο χαιρετισμό της εκδήλωσης τον συντονισμό της οποίας ανέλαβε ο δημοσιογράφος και ιδρυτικό μέλος της ΚΕΔ, Τάκης Τσιμπούκης.

Παρόντες στην εκδήλωση πρόεδροι Ανωτάτων Δικαστηρίων, κυβερνητικά στελέχη, πρώην και νυν δικαστικοί λειτουργοί. Τη θέση από πλευράς δικηγόρων περιέγραψε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, ενώ τις δικές τους θέσεις έχουν εκφράσει και άλλοι υποψήφιοι πρόεδροι ενόψει των επικείμενων εκλογών του ΔΣΑ, οι οποίοι τίμησαν την εκδήλωση.

Ιδιαίτερη σημασία έχουν τα στοιχεία σχετικά με τις καταδίκες της χώρας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου για καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης, τα οποία αναλύονται στην εκδήλωση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ