Πέμπτη 09 Δεκεμβρίου 2021

Υπόμνημα Μιωνή: “Ο Παπαγγελόπουλος στα 3 λεπτά της συνάντησης μου ζήτησε τα έξοδα, παρουσία του Παππά”

Νέοι διάλογοι "φωτιά" από τον Μιωνή στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου για τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου τον Μάρτιο του 2016 με τους Νίκο Παππά και Δημ. Παπαγγελόπουλο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόμνημα Μιωνή: “Ο Παπαγγελόπουλος στα 3 λεπτά της συνάντησης μου ζήτησε τα έξοδα, παρουσία του Παππά”

Υπόμνημα Μιωνή: Ένα μακροσκελές υπόμνημα με το οποίο επιτίθεται εκ νέου στον ελεγχόμενο για την υπόθεση Novartis πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο αλλά περιλαμβάνει και αναφορές που “δείχνουν” εμπλοκή και του Νίκου Παππά, κατέθεσε στο κλείσιμο της έρευνας για την υπόθεση στην ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, ο επιχειρηματίας, Σάμπυ Μιωνής.

Η ανάκριση για την υπόθεση βρίσκεται στο τελικό της στάδιο, πιθανόν της κλήτευσης υπόπτων και προ ημερών ο κ. Μιωνής, έσπευσε να καταθέσει δυο “νέα στοιχεία”:

Τους πιστούς διαλόγους – όπως αναφέρει βάση ακριβών σημειώσεων- από τη συνάντηση που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10 Μαρτίου 2016, παρουσία των τότε υπουργών Παπαγγελόπουλου και Παππά, προκειμένου να διευθετηθεί η αντιδικία με τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη και τον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Τάρκα. Από αυτούς – κατά τον ίδιο- προκύπτει ότι του ζητήθηκαν χρήματα “ως έξοδα” κι όχι “δικαστικά έξοδα” , γεγονός που προστέθηκε εκ των υστέρων για να “ωραιοποιήσει” την απαίτηση.

-Το δεύτερο στοιχείο αφορά, όπως αναφέρει, “…αντίγραφο της από 18.3.2018 συνομολόγησης, από τον Ιωάννη Φιλιππάκη και τον Αλέξανδρο Τάρκα του στησίματος της εις βάρος μου σκευωρίας, με βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής τους. Οι κατηγορούμενοι, ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων της Χώρας, επεδίωξαν, με ψέματα, να παραπλανήσουν τη Δικαιοσύνη, πλην όμως, τα νεότερα στοιχεία που καταθέτω, έρχονται να τους διαψεύσουν κατηγορηματικά”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απάντηση Μαντζουράνη σε Μιωνή: Θα καταθέσω στην ανακρίτρια – Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα όσα ισχυρίζεται ο επιχειρηματίας Υπόμνημα Μιωνή

Οι διάλογοι στο Μαξίμου

Ο Μιωνής για πρωτη φορά μεταφέρει “λέξη -λέξη”, όσα κατά την δική του θέση, διαμείφθηκαν πίσω από τις βαριές πόρτες του Μεγάρου, όταν μετά από παρέμβαση της κυβέρνησης του Ισραήλ ζητήθηκε να λυθεί το “θέμα Μιωνή” και η αντιδικία με τον εκδότη Γιάννη Φιλιπππάκη. Με αυτούς προσπαθεί να αντικρούσει όσα αναφέρει στην αντίκρουση της αγωγής σε βάρος του ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, με τις προτάσεις του.

….Ο εκεί εναγόμενος, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, προσπαθώντας να «εξωραΐσει» το γεγονός ότι εκβιαστικά μου ζήτησε χρήματα για τον Φιλιππάκη, ψεύδεται … αναφερόμενος σε μία «συνάντηση τριάντα λεπτών στην οποία μάλιστα ούτε καν διαλογική συζήτηση δεν έγινε, αλλά ο ίδιος [Σάμπυ Μιωνής] μονοπώλησε τη συζήτηση βάλλοντας αδικαιολόγητα προς πάσα κατεύθυνση» και, στη συνέχεια, ότι «Δεν μπορούσα να συγκρατηθώ. Ήμουν ήδη εκνευρισμένος με τη συμπεριφορά και τους παραλογισμούς του Μιωνή, και, προκειμένου να τον αποθαρρύνω να συνεχίσει να αναφέρει τα ίδια και τα ίδια, και να διακόψω τον μονόλογό του, του απηύθυνα αυθόρμητα το εύλογο ερώτημα Με τα δικαστικά έξοδα του Φιλιππάκη τι θα γίνει;» Υπόμνημα Μιωνή

– Με άλλα λόγια, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ισχυρίζεται ότι η δήθεν αυθόρμητη και εύλογη ερώτησή του «με τα δικαστικά έξοδα του Φιλιππάκη τι θα γίνει;» έγινε σε απάντηση της δήθεν «συμπεριφοράς» μου και αφού είχε προηγηθεί ένας μονόλογος, δικός μου, διαρκείας τριάντα λεπτών. Η αλήθεια, ωστόσο, τον διαψεύδει πανηγυρικά, καθώς, σύμφωνα με τις σημειώσεις της μεταξύ μας συνομιλίας, που είχα συγκρατήσει, στα πρώτα τρία (3) λεπτά, μετά την συνάντησή μας, ο παρευρισκόμενος Νίκος Παππάς, αφού ευχαρίστησε και τους δύο για την εκεί παρουσία τους, είπε:

“Εγγυήσεις”

Νίκος Παππάς: «Έχει γίνει ήδη μία συζήτηση χθες παρουσία και του Φιλιππάκη, όπου η παρέμβαση του Μίμη ήταν σημαντική για να καταλάβει και αυτός ότι είναι επιθυμητό να βρεθεί μία λύση, να αποσυμπιεσθούν τα πράγματα και ως συνέχεια της συνάντησης τώρα πρέπει να κάτσουμε εδώ πέρα να δούμε και να βρούμε, να σχεδιάσουμε μία λύση, αναλάβαμε χθες με τον Μίμη να του κάνουμε ένα σχέδιο συμβιβαστικής λύσης. Μίμη, τα λέω καλά;» Υπόμνημα Μιωνή

Δημ. Παπαγγελόπουλος: «Ναι.»

Νίκος Παππάς: «Κάπως έτσι δεν είπαμε; Θα του κάνουμε ένα χαρτί στο οποίο θα γράφουμε τι κινήσεις θα κάνει η κάθε πλευρά ούτως ώστε να αρχίσει να αποσυμπιέζεται. Ο Σάμπυ μου μετέφερε στη συνάντηση που είχαμε προχθές το απόγευμα το θέμα του Μεταξά και το μείζον για τον Φιλιππάκη είναι το θέμα των αγωγών.»

Δημ. Παπαγγελόπουλος: «Και των εξόδων που έχει κάνει μέχρι τώρα.»

Σάμπυ Μιωνής: «Κοιτάξτε να δείτε, να το ξεκαθαρίσουμε…»

Δημ. Παπαγγελόπουλος: «Και άλλο ένα έχει βάλει. Πώς θα εγγυηθούμε ότι δεν …»

Νίκος Παππάς: «Η εγγύηση είναι εντάξει, εμείς θα εγγυηθούμε.»

Σάμπυ Μιωνής: «Δεν είναι έτσι τα πράγματα.»

Δημ. Παπαγγελόπουλος: «Εγώ λέω τι είπε» [σσ: εννοεί ο Ιωανν. Φιλιππάκης]

Σάμπυ Μιωνής: «Και θα σας πω εγώ τι λέω εγώ. Δεν είναι έτσι.»

Τα έξοδα

Κατά την εκτίμηση του Μιωνή , οι “αυτολεξεί” διάλογοι δείχνουν πως “η απαίτηση χρημάτων δεν ήταν ούτε αυθόρμητη, ούτε εύλογη”: “…Αντιθέτως, από τα πρώτα κιόλας λεπτά της κοινής μας συνάντησης, χωρίς καλά – καλά να έχω πει πάνω από τρεις λέξεις ο τότε Υπουργός απαίτησε, με τρόπο κυνικό και εκβιαστικό, να πληρώσω, στον Ιωανν. Φιλιππάκη, “τα έξοδα που είχε κάνει μέχρι τώρα, έξοδα τα οποία, ωστόσο, δεν όφειλα…. Ο Δημ. Παπαγγελόπουλος απαίτησε πληρωμή χρημάτων, για τα οποία δεν υπήρχε καμία νομιμοποιητική (νόμιμη) αιτία. Συγχρόνως, όμως, προχώρησε και σε μία δεύτερη απαίτηση, για λογαριασμό των νυν συγκατηγορουμένων του: Όπως ενθυμούμαι χαρακτηριστικά, ο τότε Υπουργός, είπε χαρακτηριστικά: «Κι άλλο ένα έχει βάλει», εννοώντας, προφανώς, ότι ο Ιωάννης Φιλιππάκης «βάζει» και ο Υπουργός – εκπρόσωπός τους τα «απαιτεί». Η δεύτερη απαίτηση του Δημ. Παπαγγελοπούλου, ήταν η απαίτηση εγγυήσεων, για την οποία ο Νίκος Παππάς απάντησε ότι είναι εντάξει, καθώς θα εγγυούνταν εκείνοι…. Miserabile visu! Υπόμνημα Μιωνή

Mετά ταύτα, είναι πασιφανές … ότι ο κατηγορούμενος Δημ. Παπαγγελόπουλος, λειτουργούσε, στο πλαίσιο μίας ομάδας, ως εκπρόσωπος των Φιλιππάκη και Τάρκα. Γι’ αυτό και ο Νίκος Παππάς, στη συνομιλία που είχαμε σε ύστερο χρόνο (και η οποία κατατέθηκε νομίμως ενώπιον της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της ΒτΕ, με το από 22.06.2020 συμπληρωματικό υπόμνημά μου), λέει χαρακτηριστικά: «Ξέρω, καταλαβαίνω, οσμίζομαι, μαθαίνω, ότι κάποιοι βγάζουνε λεφτά. Λεφτά! Πολλά λεφτά…». Φωτογραφίζει, δηλαδή, σε πληθυντικό πρόσωπο, την ύπαρξη μιας “ομάδας”, η οποία “βγάζει λεφτά”.

“Έγγραφο ομολογίας σκευωρίας σε βάρος Μιωνή- Παπαστούρου” 

Ο επιχειρηματίας προσκομίζει όπως αναφέρει, για πρώτη φορά, ένα έγγραφο με το οποίο συνομολογείται – προφανώς στο πλαίσιο κάποιας προσπάθειας συμβιβασμού- το 2018 , πως οι εναγόμενοι είχαν πέσει θύματα “παραπληροφόρησης σε ότι τον αφορά για υποθέσεις φοροδιαφυγής” και φέρονται να προσθέτουν ότι «και εμείς είχαμε πέσει θύματα πλάνης από αγνώστους εχθρούς του κ. Μιωνή που με τη δημιουργία πλαστών στοιχείων, έστησαν μία σκευωρία…” Υπόμνηνα Μιωνή

Αναφέρει χαρακτηριστικά στο υπόμνημά του:

“…Σε μία απέλπιδα προσπάθεια, να γλιτώσουν (όπως νομίζουν) από την τιμωρία για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει, επιχειρούν εκ νέου να μειώσουν την αξιοπιστία μου, ανακυκλώνοντας και αναμασώντας τις (ίδιες) ανυπόστατες κατηγορίες περί, τάχα, φοροδιαφυγής κλπ,, αν και οι ίδιοι, με το από 19.03.2018 έγγραφό τους, δηλώνουν ότι «όλα τα στοιχεία που ήρθαν στα χέρια μας δεν ήταν αληθή». Και συνεχίζουν ότι «Για το λόγο αυτό, οφείλουμε να ανακαλέσουμε στο σύνολό τους όλους τους ισχυρισμούς και τις εκτιμήσεις που περιλαμβάνονται στα ανωτέρω. Μας έχει πια καταστεί προφανές ότι παραπλανηθήκαμε από διάφορες πηγές οι οποίες μας χρησιμοποίησαν, προκειμένου να βλάψουν τους κ.κ. Μιωνή, Μεταξά, και συνεργάτες τους». Ακόμη αναφέρουν ότι «Όπως άλλωστε αποδείχθηκε από τις ελληνικές φορολογικές αρχές, ο κ. Μιωνής ήταν και είναι απόλυτα φορολογικά ενήμερος και ουδέποτε απέκρυψε οποιοδήποτε εισόδημα, μιας που δεν υπήρξε ποτέ Έλληνας φορολογικός κάτοικος. Ο δε κ. Μεταξάς, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έχουν περιέλθει στα χέρια μας, έπεσε θύμα λάθους από υπαλλήλους της ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού και φαίνεται ότι κάποιος υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών παραπλάνησε τις ελληνικές αρχές προκειμένου αυτές να εκδώσουν ένταλμα σύλληψης εναντίον του. Για το λόγο αυτό άλλωστε, ο εισαγγελέας εφετών άσκησε ποινική δίωξη «κατά αγνώστου υπαλλήλου του Υπουργείου Οικονομικών». Ο δε κ. Παπασταύρου, απεδείχθη ότι ουδέποτε υπήρξε συνέταιρος των κ.κ. Μεταξά και Μιωνή, οι οποίοι ήταν και οι μόνοι ιδιοκτήτες της εταιρείας CMA μέχρι και την εξαγορά της, αλλά ήταν απλώς δικηγόρος τους». Τέλος, παραδέχονται ότι «Όσο μάλιστα αφορά την εταιρία CMA, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έχουμε, ήταν μια γνωστή και απόλυτα καθαρή εταιρία η οποία διαχειρίζονταν μια σειρά αμοιβαίων κεφαλαίων και εταιριών χαρτοφυλακίου για ξένους θεσμικούς επενδυτές και όχι για Έλληνες ιδιώτες επενδυτές…. Επίσης, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τα οποία ήρθαν στα χέρια μας, ο πραγματικός ιδιοκτήτης της εταιρίας STABRI LTD, ήταν και συνεχίζει να είναι ο κ. Μιωνής και όχι ο κ. Παπασταύρου όπως πιστεύαμε μέχρι πρότινος. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται από τα επίσημα εταιρικά έγγραφα και την πιστοποίηση με σφραγίδα της Χάγης από τις αρχές των Βρετανικών Παρθένων Νήσων, αλλά και από τη ροή των χρημάτων», δηλώνοντας περαιτέρω ότι «και εμείς ότι είχαμε πέσει θύματα πλάνης από αγνώστους εχθρούς του κ. Μιωνή που με τη δημιουργία πλαστών στοιχείων, έστησαν μία σκευωρία εναντίον όχι μόνο των παραπάνω αλλά και εναντίον της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» αλλά και της ίδιας της ελληνικής δικαιοσύνης».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ