Σάββατο 02 Δεκεμβρίου 2023

Υπόθεση Folli Follie: Σε δίκη ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

Η απόφαση του Εισαγγελέα για τη δικογραφία που σχηματίστηκε μετά από μήνυση 19 επενδυτών της Folli Follie για ελλιπή έλεγχο των ισολογισμών της εταιρίας έως το 2015.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση Folli Follie: Σε δίκη ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος eurokinissi

Στο «σκαμνί» θα καθίσουν ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης, ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και ο διευθυντής ασφαλείας της Folli Follie. Η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από μήνυση 19 επενδυτών της Folli Follie για ελλιπή έλεγχο των ισολογισμών της εταιρίας έως το 2015.

FF: Σε δίκη πρώην πρ. Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και Τ. Κουτσολιούτσος

Ο εισαγγελέας Σπύρος Παππάς που χειρίστηκε την υπόθεση, ολοκλήρωσε την προκαταρκτική εξέταση που άρχισε μετά την αποκάλυψη των email μεταξύ του Τζωρτζη Κουτσολιούτσου και ενός υπαλλήλου της εταιρίας και άσκησε ποινική δίωξη στους δύο για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και στον τότε πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότση για παράβαση καθήκοντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Folli Follie: Εισαγγελική πρόταση «φωτιά» για την οικογένεια Κουτσολιούτσου και άλλους 18 εμπλεκόμενους

Η συγκεκριμένη δικογραφία αποτελεί τμήμα αυτής που αρχειοθετήθηκε το περασμένο φθινόπωρο, όταν ο εισαγγελέας έκρινε ότι δεν είχαν προκύψει ενδείξεις σκόπιμης αδράνειας εκ μέρους του πρώην προέδρου και δύο μελών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην υπόθεση ελέγχου των οικονομικών στοιχείων και των ισολογισμών της Folli Follie. Ωστόσο, τον Δεκέμβριο του 2020 μετά την αποκάλυψη των email, o εισαγγελέας την ανέσυρε από το αρχείο και μετά τις ανωμοτί εξηγήσεις που δόθηκαν, έκρινε ότι προκύπτουν αποχρώσες ενδείξεις για παράβαση καθήκοντος του πρώην προέδρου της ελεγκτικής αρχής.

FF: Σε δίκη πρώην πρ. Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και Τ. Κουτσολιούτσος

Μαλιστα, φέρεται να κατέληξε στην κρίση ότι όταν αποκαλύφθηκε η έκθεση του Quintessential Capital Management (QCM), το Μάιο του 2018, ο τότε πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς όφειλε να αναστείλει, δίχως καθυστέρηση, τη διαπραγμάτευση της μετοχής της FFG προκειμένου να μη ζημιωθούν με χιλιάδες ευρώ οι μέτοχοι της εταιρείας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ