Κυριακή 16 Μαϊου 2021

Παναγιώτης Στάθης: Αποχαιρετισμός στη διπλανή μου στα live των δικαστηρίων

Η Έννυ έφυγε έχοντας ολοκληρώσει τον επιτυχημένο κύκλο της στη δημοσιογραφία και έχοντας τιμηθεί με την ψήφο των συναδέλφων της που την εξέλεξαν δύο φορές ως Β’ Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Αποχαιρετισμός στη διπλανή μου στα live των δικαστηρίων

Είναι πολύ δύσκολο να αποχαιρετάς ανθρώπους, με τους οποίους βάδισες παράλληλα πολλά – επαγγελματικά – χρόνια.

Και σε αυτό το ρεπορτάζ – το δικαστικό- που είναι ως γνωστόν το ρεπορτάζ της υπομονής και της πολύωρης αναμονής , οι ατελείωτες ώρες σφυρηλατούν σχέσεις. Όχι κατ’ ανάγκην σχέσεις συμφωνίας ή αγαστής συνεργασίας, ούτε κατ’ ανάγκην φιλικές με την κανονική έννοια του όρου. Αλλά ανθρώπινες σχέσεις τριβής και συμπάθειας. Στην αδιανόητη φυγή της Έλλης Κωνσταντουδάκη (τόσο νέα και φωτεινή), στον αποχαιρετισμό του παλαίμαχου Μαν. Καραμπατζάκη και τώρα, στον πρόωρο χαμό της Έννυς Μαγιάση σε ηλικία 64 ετών.

Η Έννυ, όταν εμείς η επόμενη γενιά του ρεπορτάζ και της δημοσιογραφίας μπήκε στα πράγματα τη δεκαετία του 1990, ήταν ήδη φτασμένη δημοσιογράφος, δικαστική συντάκτρια του πανίσχυρου MEGA, από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του.

Μια δημοσιογράφος με ακριβή λόγο, ενταγμένη πλήρως στο στυλ δημοσιογραφίας της εποχής της, αλλά με την αποστασιοποίηση που απαιτεί ο ρόλος του συντάκτη που αναφέρεται καθημερινά στην ελευθερία άλλων ανθρώπων.

Η εικόνα ήταν καθημερινή και διαρκής: Με το μικρόφωνο στο χέρι, στις 9 το πρωί να εισβάλλει στην αίθουσα του Κακουργοδικείου Αθηνών (τότε στο κτίριο 9 της Ευελπίδων) και να κάθεται δίπλα στον κατηγορούμενο ζητώντας του απαντήσεις. Μια κίνηση που συνοδευόταν πάντα από μια κραυγή από όλους εμάς τους νεότερους “μην μπαίνεις στο πλάνο” στην οποία απαντούσε μετά με ένα χαμόγελο.

Λίγο αργότερα, στημένοι όλοι σε παράταξη για τα ζωντανά των δελτίων, με το χέρι να τρέμει τη στιγμή του “αέρα” αλλά τη φωνή σταθερή, με εξαιρετικά ελληνικά και ακριβή απόδοση (χωρίς καμία συναισθηματική έξαρση) του ρεπορτάζ.

Με μια διαρκή ενόχληση γιατί η φωνή μου ακουγόταν δυνατά την ώρα που ήμασταν – παράλληλα- στον αέρα. Και αμέσως μετά με ένα παιδιάστικο χαμόγελο να σπεύδει να μου μάθει να δένω τη γραβάτα μου “σωστά”.

Η Έννυ έφυγε έχοντας ολοκληρώσει τον επιτυχημένο κύκλο της στη δημοσιογραφία και έχοντας τιμηθεί με την ψήφο των συναδέλφων της που την εξέλεξαν δύο φορές ως Β’ Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.

Έφυγε όμως πρόωρα.

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ