Παρασκευή 14 Μαϊου 2021

Παναγιώτης Στάθης: Το μήνυμα των δολοφόνων και η απάντηση των δημοσιογράφων

Οι δράστες (ή καλύτερα οι εντολείς) επειδή ήταν προφανές πως όλα τα φώτα και οι πόροι των ερευνών θα έπεφταν πάνω, ψάχνοντας κάθε πτυχή, το ήξεραν και είτε αδιαφόρησαν είτε το επιδίωξαν. Ηθελαν να είναι σαφές το μήνυμα προς όλους .

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Το μήνυμα των δολοφόνων και η απάντηση των δημοσιογράφων

Η φράση της προέδρου της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών, Μαρίας Αντωνιάδου, καταγράφει την οφειλόμενη απάντηση για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ : “….Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να κλείσουν τα στόματα των δημοσιογράφων απατώνται. Είμαστε άλλοι 6.099 και θα αποκαλύψουμε, όλοι μαζί, ποιοι είναι οι εκτελεστές και ποιοι κρύβονται από πίσω”.

Μια κοινωνία στην οποία οι δημοσιογράφοι πυροβολούνται , είναι μια κοινωνία προβληματική. Απλώς γιατί οι φορείς άσκησης της δημοσιογραφίας, οφείλουν , πρώτα στον εαυτό τους, να μιλούν, να σκέφτονται ελεύθερα. Οχι ανεξέλεγκτα ή ασύδοτα αλλά ελεύθερα.

Το χτύπημα στον Καραϊβάζ, γνωστό δημοσιογράφο- αστυνομικό συντάκτη σε μεγάλα ΜΜΕ και ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας Bloko.gr έχει και αυτή ακριβώς τη διάσταση.

Είναι ένα μηνυμα ξεκάθαρο. Οι δράστες (ή καλύτερα οι εντολείς) επειδή ήταν προφανές πως όλα τα φώτα και οι πόροι των ερευνών θα έπεφταν πάνω, ψάχνοντας κάθε πτυχή, το ήξεραν και ειτε αδιαφόρησαν είτε το επιδίωξαν. Ηθελαν να είναι σαφές το μήνυμα προς όλους .

Τόσο σαφής όμως οφείλουμε να ειναι και η δική μας απάντηση. Ως κλάδος και ως κοινωνία.

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ