Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Παναγιώτης Στάθης: Δίκες από το νέο δικαστικό έτος

Είναι προφανές πως με τους ρυθμούς που κινείται η πανδημία, πραγματικό άνοιγμα των ποινικών δικαστηρίων θα έχουμε από το Σεπτέμβριο με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Δίκες από το νέο δικαστικό έτος

Μην βαυκαλιζόμαστε και μην παίζουμε με την αγωνία των ποινικολόγων: Τα ποινικά δικαστήρια θα ανοίξουν ουσιαστικά και πλήρη ανάπτυξη με το νέο δικαστικό έτος. Ελπίζουμε τουλάχιστον. Με τα μέχρι τώρα επιδημιολογικά δεδομένα και με τη στάση της Επιτροπής, πλήρες άνοιγμα των δικαστηρίων δεν διαφαίνεται άμεσα.

Άλλωστε από τον Ιούλιο τα δικαστήρια μπαίνουν σε καλοκαιρινή (υπό)λειτουργία μέχρι τον Σεπτέμβριο. Συνεπώς πλήρες άνοιγμα στο ορίζοντα δεν διαφαίνεται.

Μην ξεχνάμε όμως πως τα Ποινικά είναι τα μοναδικά δικαστήρια που ουσιαστικά δεν λειτουργούν σε τέτοια έκταση όσο τα άλλα δικαστήρια, γεγονός που καθιστά μεγαλύτερο το οικονομικό πρόβλημα για τους δικηγόρους που ασχολούνται με αυτό το αντικείμενο.

Ο αντίλογος είναι πως στα Ποινικά η διαδικασία μπορεί να γίνει μόνο δια ζώσης, πολλές δίκες είναι πολυπρόσωπες, συνεπώς οι κίνδυνοι μεγαλύτεροι.

Άρα από Σεπτέμβριο τα νεότερα…

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ