Τετάρτη 12 Μαϊου 2021

Σοβαρά τώρα, ποιος θα πει πως δεν ανοίγουν τα δικαστήρια στις 10 Μαΐου;

Το ερώτημα που θέτουν (κυρίως) οι δικηγόροι και άλλοι θεσμικοί παράγοντες της Δικαιοσύνης είναι πώς γίνεται να λειτουργεί ο επισιτισμός, το λιανεμπόριο και ο τουρισμός και να μην λειτουργούν τα δικαστήρια;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σοβαρά τώρα, ποιος θα πει πως δεν ανοίγουν τα δικαστήρια στις 10 Μαΐου;

Η σημερινή είναι η μια οριακή μέρα για τη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς της. Γιατί βασικά σήμερα λήγει (επισήμως) η υπομονή όσων εργάζονται στα δικαστήρια της χώρας, διακονούν τη Δικαιοσύνη, αλλά – μην ξεχνάμε- διαβιούν από αυτή και τις λειτουργίες της.

Είναι η μέρα που έχει θέσει ως ορόσημο το συλλογικό όργανο των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, ώστε να ενημερωθεί – επισήμως- για το τι θα λειτουργήσει από τη Δευτέρα 10 Μαΐου στα δικαστήρια της χώρας. Οι δικηγόροι, που μη γελιόμαστε σήκωσαν το μεγαλύτερο οικονομικό βάρος αυτής της 14μηνης υπολειτουργίας ή καλύτερα μη λειτουργίας των δικαστηρίων αφού δεν λαμβάνουν μισθό, έχουν στείλει ένα τελεσίγραφο: ή ενημερωνόμαστε μέχρι σήμερα ή αποφασίζουμε κινητοποιήσεις. Τέλος εν ολίγοις οι ΚΥΑ του Σαββατοκύριακου.

Λένε μάλιστα πως “όταν όλοι οι βασικοί κλάδοι της οικονομίας επαναλειτουργούν, δεν νοείται η λειτουργία της Δικαιοσύνης να παραμένει σε αναστολή”.

Τι θα πράξει η κυβέρνηση;

Μαθαίνω πως το υπουργείο Δικαιοσύνης θα πράξει τα δέοντα. Θα ενημερώσει επισήμως, άλλωστε βούληση εξ αρχής (η οποία σκόνταφτε άλλοτε στους ειδικούς και άλλοτε στους δικαστές) ήταν να ανοίξουν τα δικαστήρια.

Στις 10 Μαΐου λοιπόν θα έχουμε μια (ψιλο) κανονική “ανάσταση” για τους δικηγόρους.

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ