Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Δικηγόροι: Ζητούν επιτάχυνση διαδικασιών για την παράδοση του πάρκινγκ 2.500 θέσεων στο Εφετείο Αθηνών

Αίτημα προς το ΤΑΧΔΙΚ να ολοκληρωθεί άμεσα η παραλαβή των κτιρίων Εφετείου και Ειρηνοδικείου Αθηνών και του υπόγειου χώρου στάθμευσης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικηγόροι: Ζητούν επιτάχυνση διαδικασιών για την παράδοση του πάρκινγκ 2.500 θέσεων στο Εφετείο Αθηνών

Με αίτημά του προς το Δ.Σ. του Ταμείου Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ), ο δικηγόρος και μέλος του Συμβουλίου του Ταμείου, Αλέξανδρος Παπατσώρης ζητά στην επόμενη συνεδρίαση να συζητηθεί και ολοκληρωθεί η αυτοδίκαιη παραλαβή του συγκροτήματος κτιρίων του Εφετείου και Ειρηνοδικείου Αθηνών, συμπεριλαμβανομένου του υπογείου πάρκινγκ 2.500 θέσεων.

Δικηγόροι: Επιτάχυνση παράδοσης πάρκινγκ στο Εφετείο Αθηνών

Αυτό επισημαίνει ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), στην οποία επαναλαμβάνεται πως μετά τη σχετική νομοθετική ρύθμιση, που άνοιξε το δρόμο αξιοποίησης των κτιρίων, «με την παραλαβή του άνω συγκροτήματος επιλύεται μία εκκρεμότητα πολλών ετών προς όφελος και διευκόλυνση όλων των συμπραττόντων στην απονομή της Δικαιοσύνης, λειτουργών και συλλειτουργών αυτής». Δικηγόροι: Επιτάχυνση παράδοσης πάρκινγκ στο Εφετείο Αθηνών

Όπως είχε δημοσιεύσει και το dikastiko.gr μετά τη νομοθετική ρύθμιση θα δοθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα των δικηγόρων για την εξεύρεση θέσης στάθμευσης στα δικαστήρια θα δώσει η λειτουργία του υπόγειου χώρου στο Εφετείο – Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Ο ΔΣΑ είχε μάλιστα ανακοινώσει πως θα προβεί σε όλες τις επιβαλλόμενες ενέργειες, προκειμένου σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Υποδομών και Δικαιοσύνης, να αξιοποιηθεί ο εγκαταλειφθείς επί 15ετία και πλέον υπόγειος χώρος στάθμευσης 2.500 θέσεων.

Δικηγόροι: Επιτάχυνση παράδοσης πάρκινγκ στο Εφετείο Αθηνών

Στο αίτημα του Αλ. Παπατσώρη προς το Δ.Σ. του ΤΑΧΔΙΚ αναφέρεται:

«Σε εκτέλεση του ν. 4782/2021, στο άρθρο 140 παρ. 8 του οποίου θεσμοθετείται η ex lege οριστική, αυτοδίκαιη παραλαβή των επί δεκαετία λειτουργούντων δικαστικών κτηρίων, παρακαλούμε όπως προβείτε στις δέουσες ενέργειες, κατά λόγο αρμοδιότητας, ώστε να εκδοθεί διαπιστωτική πράξη για την αυτοδίκαιη παραλαβή του συγκροτήματος κτηρίων του Εφετείου και Ειρηνοδικείου Αθηνών, συμπεριλαμβανομένου του υπογείου πάρκινγκ, που ευρίσκονται στο Οικοδομικό Τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Δέγλερη – Λεωφ. Αλεξάνδρας – Κυρίλλου Λουκάρεως – Κάλβου».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ