Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Ανοίγει νέος γύρος αντιδράσεων των δικηγόρων: Η απόφαση του ΔΣΠ για καθολική αποχή την εβδομάδα 27 Νοεμβρίου- 1 Δεκεμβρίου

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εάν δεν υπάρξουν εξελίξεις στα αιτήματα για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ανοίγει νέος γύρος αντιδράσεων των δικηγόρων: Η απόφαση του ΔΣΠ για καθολική αποχή την εβδομάδα 27 Νοεμβρίου- 1 Δεκεμβρίου (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Νέος γύρος κινητοποιήσεων των δικηγόρων για το φορολογικό με τους δικηγόρους του Πειραιά να ανακοινώνουν καθολική αποχή από τις δικαστικές διαδικασίες. Σύμφωνα με την απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (ΔΣΠ) προχωρούν σε καθολική αποχή την ερχόμενη εβδομάδα από τις 27 Νοεμβρίου έως την 1 η Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, ο Σύλλογος προαναγγέλλει πως σε περίπτωση που δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις από την πλευρά της κυβέρνησης απέναντι στα αιτήματά τους, η πρόταση θα είναι για περαιτέρω συνέχιση της καθολικής αποχής και τις επόμενες ημέρες.

Νέος γύρος κινητοποιήσεων των δικηγόρων

dspeiraia.gr

Νέος γύρος κινητοποιήσεων των δικηγόρων: Έρχονται αποφάσεις και από άλλους Συλλόγους

Σημειώνεται ότι, σήμερα 23 Νοεμβρίου συνεδριάζει και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ για να λάβει αποφάσεις για περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενώ ήδη έχει προβλεφθεί αποχή των δικηγόρων από δίκες συμφερόντων του Δημοσίου (Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ευρύτερος δημόσιος τομέας όπως καθορίζεται από τον Ν. 3429/2005) μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Την αντίδρασή τους στις προωθούμενες διατάξεις εξέφρασαν όπως έγραψε το dikastiko.gr οι δικηγόροι κατά την μαζική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, όπου μαζί με άλλους κλάδους ελεύθερων επαγγελματιών επιβεβαίωσαν πως η κυβέρνηση θα βρει απέναντί της το «κίνημα της γραβάτας» εάν επιμείνει.

Νέος γύρος κινητοποιήσεων των δικηγόρων

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Στην ομιλία τους στην συγκέντρωση εξω από το υπουργείο Οικονομικών, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κ Δημήτρης Βερβεσός (πρόεδρος του ΔΣΑ), τόνισε ανάμεσα στα άλλα:

«Η Κυβέρνηση αγνοεί τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, τους φορολογεί οριζόντια και άδικα για εισοδήματα που δεν έχουν αποκτήσει και οδηγεί σε αφανισμό χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες στοχοποιούνται αδιάκριτα και άδικα ως φοροφυγάδες, καταγγέλλουν

«Την ίδια στιγμή που εφαρμόζει αυτή τη φοροεπιδρομή στους ελεύθερους επαγγελματίες», επισήμανε ο πρόεδρος της Ολομέλειας, αφήνει στο απυρόβλητο εταιρίες και επιχειρήσεις που εμφανίζουν ζημιές για πολλά χρόνια καθώς και τη μεγάλη φοροδιαφυγή στα καύσιμα, τα μερίσματα, τη συγκέντρωση κεφαλαίου κοκ.

«Για όλους εμάς» , κατέληξε ο κ Βερβεσός, «το ζήτημα αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την ύπαρξή μας και την αξιοπρέπειά μας. Έχουμε την υποχρέωση να σταθούμε δίπλα σε κάθε συνάδελφο αλλά και σε κάθε ελεύθερο επαγγελματία που πλήττεται από τις κυβερνητικές επιλογές, που κινδυνεύει με επαγγελματικό αφανισμό, που στοχοποιείται γενικά και αδιάκριτα και άδικα ως φοροφυγάς».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ