Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα 16 μονάδων η Νέα Δημοκρατία – Δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπροστά από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής – ΒΙΝΤΕΟ

Όσον αφορά την πρόοδο στην απόδοση ευθυνών για το δυστύχημα των Τεμπών η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (88%) απαντά "όχι δεν έχει γίνει".

NEWSROOM
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα 16 μονάδων η Νέα Δημοκρατία – Δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπροστά από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής – ΒΙΝΤΕΟ

Πρώτη με σταθερά υψηλό προβάδισμα αλλά εμφανώς μειωμένο από την προηγούμενη δημοσκόπηση,  παραμένει η Νέα Δημοκρατία στη νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. Το κόμμα της Κυβέρνησης εμφανίζεται κυρίαρχο στην εκτίμηση ψήφου με διαφορά 16,3 μονάδων από τον 2ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φαίνεται να “κλειδώνει” τη δεύτερη θέση έναντι του ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα στην εκτίμηση ψήφου για τις Ευρωεκλογές 2024 τα ποσοστά που καταγράφουν τα κόμματα είναι τα εξής: ΝΔ 31,4% (από 36,5% στην προηγούμενη δημοσκόπηση), ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 15,1% (από 13,3%), ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής 13% (από 14,9%), ΚΚΕ 10,1% (από 8,7%) , Ελληνική Λύση 9,7% (από 8%), Πλεύση Ελευθερίας 4,3% (από 3,1%), ΝΙΚΗ 3,2% (από 4,9%), Νέα Αριστερά 3% (από 2,5%), Φωνή Λογικής 2,4%,  Σπαρτιάτες 2% και ΜΕΡΑ25 1,9%.

Στην ερώτηση “Πιστεύετε η χώρα κινείται προς τη σωστή η τη λάθος κατεύθυνση” καταγράφηκε, από τη Metron Analysis, το χειρότερο ποσοστό στη 5ετία διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Το 66% των  πολιτών απάντησαν προς τη λάθος και μόλις το 29 % προς τη σωστή.

Στην ερώτηση για τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας, το 37% απαντά την ακρίβεια, το 22% την οικονομία, το 8% την κρίση των θεσμών, το 4% την εγκληματικότητα και επίσης το 4% την ανασφάλεια/ανεπάρκεια της Κυβέρνησης.

Όσον αφορά την πρόοδο στην απόδοση ευθυνών για το δυστύχημα των Τεμπών, με συντριπτική πλειοψηφία οι πολίτες απαντούν “Όχι δεν έχει γίνει”.

Πιο συγκεκριμένα, το 88% θεωρεί πως δεν έχει γίνει πρόοδος στην απόδοση ευθυνών, μόλις το 9% ότι έχει γίνει, το 1% “έτσι κι έτσι” και το 2% δεν απαντά.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ