Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2022

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για θάνατο Λ. Μαργαρίτη: Υψηλού ήθους και άρτια καταρτισμένος επιστήμονας

"Τίμησε με την παρουσία του την ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και τα έδρανα των δικαστηρίων, με την ιδιότητα του συνηγόρου" αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για θάνατο Λ. Μαργαρίτη: Υψηλού ήθους και άρτια καταρτισμένος επιστήμονας EUROKINISSI

Ο διαπρεπής καθηγητής της Νομικής του ΑΠΘ, Λάμπρος Μαργαρίτης, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή την Τρίτη με την είδηση του θανάτου του να βυθίζει στο πένθος ολόκληρο τον νομικό κόσμο όπως έγραψε το dikastiko.gr, ενώ ανακοίνωση για την ξαφνική απώλεια του λαμπρού επιστήμονα εξέδωσε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Λάμπρος Μαργαρίτης

Λάμπρος Μαργαρίτης

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος: Υψηλού ήθους και άρτια καταρτισμένος επιστήμονας

Με βαθύτατη θλίψη και οδύνη αποχαιρετούμε τον ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Νομικής του Α.Π.Θ. Λάμπρο Μαργαρίτη, ο οποίος υπήρξε υψηλού ήθους και άρτια καταρτισμένος επιστήμονας, που τίμησε με την παρουσία του την ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και τα έδρανα των δικαστηρίων, με την ιδιότητα του συνηγόρου.

Συμμετείχε ενεργά στις επιστημονικές εκδηλώσεις της Ε.Ε.Ε. και συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχή διεξαγωγή συνεδρίων της, προάγοντας το επιστημονικό επίπεδο των Εισαγγελέων και κατ’ αποτέλεσμα της ποινικής δικαιοσύνης.

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος. Λάμπρος Μαργαρίτης

Λάμπρος Μαργαρίτης: Ποιος ήταν

Ο Λάμπρος Μαργαρίτης όπως μετέδωσε το ΑΠΕ γεννήθηκε το 1954 στα Βραγκιανά Καρδίτσας και μετά την ολοκλήρωση της μέσης εκπαίδευσης εισήχθη στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, όπου συνέχισε της μεταπτυχιακές του σπουδές στον Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών. Η υπηρεσιακή του εξέλιξη στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ ξεκίνησε το 1980 ως επιστημονικός συνεργάτης και μετέπειτα ως διδάκτορας και επιμελητής.

Το 1982 άρχισε να διδάσκει ως λέκτορας και από το 1991 κατείχε τη θέση του καθηγητή. Πριν από λίγο καιρό του απονεμήθηκε ο τίτλος του ομότιμου καθηγητή, διατηρώντας τη διδασκαλία των μεταπτυχιακών τμημάτων της Νομικής Σχολής.

Αφήνει πλούσια επιστημονική παραγωγή και λαμπρό συγγραφικό έργο (μονογραφίες, αυτοτελείς μελέτες, νομικά κείμενα ευρύτερου ποινικού περιεχομένου – απόψεις, συλλογές νόμων, παρατηρήσεις στη νομολογία κ.ά.). Μεταξύ άλλων, ήταν διευθυντής σύνταξης του νομικού περιοδικού «Ποινική Δικαιοσύνη».

Ο Λάμπρος Μαργαρίτης ήταν παντρεμένος και είχε ένα παιδί, τον Δημήτρη, που είναι δικηγόρος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ