ΣΥΡΙΖΑ: Τροπολογία για αναστολή πλειστηριασμών μέχρι 30/6/2022 της πρώτης κατοικίας οφειλετών

"Το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας αφορά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Υποχρέωση δε κάθε ευνομούμενης πολιτείας είναι η με κάθε τρόπο θωράκιση της κύριας κατοικίας όλων των νοικοκυριών".

NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Τροπολογία για αναστολή πλειστηριασμών μέχρι 30/6/2022 της πρώτης κατοικίας οφειλετών

Τροπολογία κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στην Ολομέλεια, και αφορά την επέκταση του προγράμματος “Ηρακλής” και την τροποποίηση του πτωχευτικού κώδικα. Η τροπολογία προβλέπει την αναστολή μέχρι την 30η Ιουνίου 2022, κάθε πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας οφειλετών, εφόσον η αντικειμενική αξία του ακινήτου δεν υπερβαίνει τις 280.000 ευρώ.

Όπως τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, “είναι άκρως αναγκαία η ρύθμιση καθώς με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο η πρώτη κατοικία στερείται πλέον οποιασδήποτε προστασίας”.

“Η διαχείριση της πανδημικής κρίσης και ως συνέπεια αυτής, η βαθιά οικονομική ύφεση, η αύξηση της ανεργίας και η ραγδαία συρρίκνωση των εισοδημάτων, έχουν επιφέρει τεράστιες οικονομικές δυσκολίες και δυσχέρειες σε χιλιάδες πολίτες οδηγώντας τους στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής. Η οικονομία και η κοινωνία δεν έχουν επανέλθει στην κανονικότητα. Οφειλέτες που στάθηκαν όρθιοι κατά τη διάρκεια της πολυετούς οικονομικής κρίσης, βρίσκονται σήμερα χωρίς δική τους υπαιτιότητα σε προσωρινή ή μόνιμη αδυναμία αποπληρωμής των δανειακών τους υποχρεώσεων, αντιμέτωποι με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας”, υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και καταλήγουν:

“Το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας αφορά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Υποχρέωση δε κάθε ευνομούμενης πολιτείας είναι η με κάθε τρόπο θωράκιση της κύριας κατοικίας όλων των νοικοκυριών”.

Η ρύθμιση κατατέθηκε με πρωτοβουλία των βουλευτών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, Αλέξανδρου Χαρίτση, Χαράλαμπου Μαμουλάκη, Κατερίνας Παπανάτσιου, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Θεόφιλου Ξανθόπουλου Θεόφιλου και Αλέκου Φλαμπουράρη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ