Παρασκευή 02 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Ισμήνη Λέντζου: Εκλογές “βουβές” και “ντιμπέι” μια από τα ίδια

"Ενώ θα έπρεπε να βράζει ο τόπος από τις συζητήσεις, τις αγωνίες, τις διαφωνίες, τη λαχτάρα για γνώση πριν την κάλπη..."

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ισμήνη Λέντζου: Εκλογές “βουβές” και “ντιμπέι” μια από τα ίδια dikastiko

Έντεκα ημέρες μας χωρίζουν από την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου 2023. Παρακαλώ πολύ να εντυπωθεί αυτό. Μόνο 11 ημέρες πριν τις εκλογές

Κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν από το 81 ας πούμε και μετά ή από το 90 εάν θέλετε και μετά, τι παρατηρούμε; Το εμφανές.

Εάν αυτό που ζούμε όντως θυμίζει σε κάποιους προεκλογική περίοδο και δη κρίσιμης πολιτικής μάχης, ας πάνε να διαβάσουν για παλαιότερες εκλογές, για την αντιπαλότητα (επί της ουσίας όμως) Παπανδρέου – Μητσοτάκη και ας δει οπτικό υλικό. Από τα χρόνια με τα «γαλάζια» και «πράσινα» καφενεία, τα «ανφέρ», τις σφοδρές συγκρούσεις εντός και εκτός Βουλής και πολλά άλλα. Υπάρχει άφθονο υλικό.

Δεν παραγνωρίζω ούτε πως οι εποχές έχουν αλλάξει ούτε πως εν μέρει είμαστε καλύτερα τώρα. Από την άλλη όμως δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε δύο μεγάλα αρνητικά στοιχεία.

Πρώτον ότι οι συγκεκριμένες εκλογές χαρακτηρίζονται από την απάθεια, ενώ είναι και βαθιά απολιτίκ.

Καλά να είναι μερίδα πολιτών μιας χώρας απολιτίκ, σεβαστό και αυτό. Γίνεται όμως εκλογές να είναι έτσι; Δυστυχώς ναι. Λέω δυστυχώς διότι αυτό συνεπάγεται πολύ συγκεκριμένα πράγματα.

Για αρχή λείπουν η πολιτική ουσία και οι πραγματικά ιδεολογικοπολιτικές συγκρούσεις. Επίσης, λείπουν τα προγράμματα και η συζήτηση για αυτά. Με το χέρι στην καρδιά, έχετε ακούσει κάποια διαφωνία επί των προγραμμάτων; Θυμάστε κάποια σοβαρή σύγκρουση για πρόγραμμα;

Όχι γενικώς και αορίστως! Όχι αναφορές του στιλ «το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ/ΝΔ λέει αυτό». Έχετε αποτυπώσει κάτι συγκεκριμένο; Νομίζω η απάντηση είναι όχι.

Πιστεύω ότι ζούμε μία προσωπική σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα – Ανδρουλάκη, χωρίς ωστόσο υπόβαθρο. Κι αυτό την καθιστά εντελώς αδιάφορη και βαρετή, όπως ομολογούν πολλοί συμπολίτες μου και όπως παραδέχονται ένα κάρο συνάδελφοι στα γραφεία τους και μη.

Τόσο βαρετή και αδιάφορη που οι πολίτες είναι απλώς απαθείς. Τόσο μα τόσο απαθείς ώστε να έχουμε το εξής παράδοξο φαινόμενο:

Να υπάρχουν χιλιάδες νεκροί συνάνθρωποί μας λόγω κορονοϊού, πολλοί εκ των οποίων εκτός ΜΕΘ, να υπάρχουν τεκμήρια παρανόμων παρακολουθήσεων για τις οποίες έχει παρέμβει μέχρι και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να υπάρχει μία εθνική σιδηροδρομική τραγωδία με δεκάδες νεκρούς και όμως όλα μα όλα αυτά μοιάζουν να έχουν ξεχαστεί! Μοιάζει να έγιναν σε έναν μακρινό χρόνο!

Ουδείς ασχολείται με αυτά, ουδείς εμβαθύνει πάνω σε αυτά τα ζητήματα. Μπαίνει μόνο το δίλημμα μπροστά ή πίσω ή αλλαγή, ήτοι Μητσοτάκης ή Τσίπρας; Ναι, εντάξει υπάρχει και το «αυτοδυναμία ή συγκυβέρνηση», το οποίο πάλι όμως μεταφράζεται σε Τσίπρας ή Μητσοτάκης, απλώς εκεί «μπουκάρει» και ο κ. Ανδρουλάκης.

Εκλογές “βουβές” και ντιμπέι (να κάνουμε και λίγο χιούμορ) μια από τα ίδια… Χωρίς ελεύθερη ερώτηση από τους δημοσιογράφους!

Ενώ θα έπρεπε να βράζει ο τόπος από τις συζητήσεις, τις αγωνίες, τις διαφωνίες, τη λαχτάρα για γνώση πριν την κάλπη… Στο φινάλε για τις ζωές μας πρόκειται διάολε…

Όπως όμως λένε στο ΚΚΕ, “αρκετά πια με τα ψευτοδιλήμματα”. Ή ακόμα σωστότερα, τέρμα πια στις αυταπάτες. 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ