Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Ισμήνη Λέντζου: Οι χυδαίες δηλώσεις Πνευματικού και η γύμνια της ελληνικής κοινωνίας

Κατάπτυστες οι δηλώσεις του κυρίου Πνευματικού, κατάπτυστοι όλοι αυτοί που ετοιμάζουν τον ζόφο, "προβληματικοί" κι εμείς που επιτρέπουμε, δεν ασχολούμαστε, δεν ενημερωνόμαστε.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ισμήνη Λέντζου: Οι χυδαίες δηλώσεις Πνευματικού και η γύμνια της ελληνικής κοινωνίας dikastiko

Υπάρχει μείζον θέμα με τις απαράδεκτες δηλώσεις του γιατρού και υποψηφίου Ευβοίας κ. Πνευματικού (το πνεύμα άραγε που είναι;) παρά το γεγονός πως πριν λίγη ώρα ανακοινώθηκε πως τίθεται εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ. Υπάρχει όμως πολύ μεγαλύτερο με το γεγονός ότι ένας λαός οργίζεται με τον κυνισμό, ενώ συγχρόνως κλείνει τα μάτια στην πραγματικότητα.

Αυτό που είπε ο κ. Πνευματικός, ξαναλέω απαράδεκτο, καταδικαστέο και εν πολλοίς άηθες, δεν είναι τίποτε άλλο από αυτό που προετοιμάζεται εδώ και χρόνια. Εδώ και πολλά χρόνια για να είμαστε ακριβείς, ακριβώς όπως συνέβη με την αποψίλωση του ΟΣΕ και του σιδηροδρομικού δικτύου στη χώρα και ξυπνήσαμε ένα πρωί “βουτηγμένοι στο αίμα” μετά την εθνική τραγωδία στα Τέμπη. 

Αυτό ακριβώς σχεδιάζεται και μάλιστα στην παγκόσμια οικονομική κοινότητα θεωρείται περίπου δεδομένο. Λέγεται ξεκάθαρα σε συνέδρια μάνατζερ της δημόσιας υγείας.

Μας πείραξε λοιπόν τι; Επί της ουσίας ο απόλυτος κυνισμός που ξεστόμισε το γαλάζιο στέλεχος είναι μία πραγματικότητα. Μία πραγματικότητα στην οποία όμως φτάνουμε χρόνια τώρα και δη εμμέσως και μέσω εμάς των ιδίων.

Πώς γίνεται αυτό; Από τη στιγμή που άνοιξε “παραθυράκι” και ακόμα και στην υγεία αυτό που μετρά είναι το κόστος να είναι στο minimum και η εξασφάλιση κέρδους στο maximum, μοιραία οδηγούμαστε σε αυτό.

Και αυτό μάλιστα «δικαιολογείται» και επιστημονικά, διότι έχουμε τα πρωτόκολλα και τις στατιστικές. Τι δείχνουν; Ότι ένας καρκινοπαθής ανάλογα τον καρκίνο που αντιμετωπίζει, έχει συγκεκριμένο προσδόκιμο ζωής. Αυτό δείχνουν οι αριθμοί. Ακολουθούνται συγκεκριμένα πρωτόκολλα και ως εκεί. Οτιδήποτε άλλο είναι «περιττό». Και έχει και κόστος. Επομένως, τι κάνουμε; Κόβεται!

Το συγκεκριμένο πλαίσιο το δεχτήκαμε οι κοινωνίες, δηλαδή οι πολίτες, μια χαρά. Θα μου πείτε, άλλο αυτό που περιγράφεις, άλλο οι ανηθικότητες του κ. Πνευματικού.

Όχι! Δεν είναι άλλο. Έτσι ξεκίνησε να χτίζεται η νέα πραγματικότητα. Το ότι εμείς δεν το καταλάβαμε είναι το άλλο θέμα. Το ότι εμείς οι πολίτες δεν συνειδητοποιήσαμε ότι μοιραία θα έφτανε εκεί.

Άλλωστε, δεν ψηφίσαμε ξανά και ξανά κυβερνήσεις που άνοιγαν ρωγμές στο ΕΣΥ; Δεν ψηφίσαμε πρωθυπουργούς που άνοιγαν τα παραθυράκια για τη «διάβρωση» του συστήματος υγείας; Δεν αναμασούσαμε ενίοτε και με υπεροψία το γνωστό, «αφού δεν αντέχει άλλο το σύστημα»; Χωρίς να έχουμε την απαραίτητη γνώση ή ενημέρωση.

Και γεννάται το ερώτημα: «Ψήφισε το 40% να πεθαίνουν οι άνθρωποι στις καρότσες φορτηγών; Ψήφισε όταν τραυματίζονται παιδάκια να μεταφέρονται απέναντι στην Τουρκία; Ψήφισε για να μην υπάρχει ασθενοφόρο επί ώρες για να διακομίσει στο νοσοκομείο μια 19χρονη έγκυο η οποία τελικά πέθανε; »

Ναι, είναι η ξεκάθαρη απάντηση. Το 40% ψήφισε εμμέσως για αυτό. Για την ακρίβεια, ψήφισε χωρίς να εμβαθύνει σε αυτά, χωρίς να νοιαστεί, χωρίς να προβληματισθεί. Όπως ψήφισε παλιότερα ΟΛΕΣ εκείνες τις κυβερνήσεις που άνοιγαν τον δρόμο για να φτάσουμε στη ζοφερή πραγματικότητα που ωμά και απροκάλυπτα περιέγραψε ο κ. Πνευματικός.

Κατάπτυστες  λοιπόν οι δηλώσεις του κυρίου Πνευματικού, κατάπτυστοι όλοι αυτοί που ετοιμάζουν τον ζόφο, “προβληματικοί” κι εμείς που επιτρέπουμε, δεν ασχολούμαστε, δεν ενημερωνόμαστε.

Η ελληνική κοινωνία στον αυτόματο πιλότο… και η γύμνια της φανερή πια!

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ