Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Αλ. Κούγιας: Περίεργες οι συμπτώσεις στην υπόθεση του 65χρονου δικηγόρου 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αλ. Κούγιας: Περίεργες οι συμπτώσεις στην υπόθεση του 65χρονου δικηγόρου 

Ερωτήματα για την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του 65χρονου δικηγόρου, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην αποκαλούμενη «μαφία των φυλακών», θέτει ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας.

Σε ανακοίνωσή του, αναφέρει πως αποτελεί «περίεργη σύμπτωση» η σύλληψη του εντολέα του, ενώ διεξάγεται η δίκη για την υπόθεση της Energa όπου εκπροσωπεί το ΛΑΓΗΕ ως πολιτική αγωγή και παράλληλα ξεκίνησε η δευτεροβάθμια δίκη για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του, δύο υποθέσεις στις οποίες κατηγορούμενος είναι ο Αρ. Φλώρος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο κύριος Γεώργιος Αντωνόπουλος, Δικηγόρος Αθηνών παρ’ Αρείω Πάγω, νομικός σύμβουλος τραπεζών και διαφόρων άλλων δημοσίων οργανισμών, μεταξύ των οποίων της ΛΑΓΗΕ ΑΕ, θύμα απόπειρας ανθρωποκτονίας με πυροβολισμό στο κεφάλι, για την οποία έχει καταδικαστεί ως ηθικός αυτουργός σε κάθειρξη 13 ετών ο γνωστός από την υπόθεση Energa Αριστείδης Φλώρος και ως αυτουργοί σε κάθειρξη 23 ετών δύο Αλβανοί υπήκοοι, εκ των οποίων ο ένας (Αρμπέρ Μπάκο) δολοφονήθηκε άγρια πριν λίγους μήνες στον Κορυδαλλό, ανέθεσε την υπεράσπιση του βήματος της πολιτικής αγωγής στην υπόθεση αυτή στον επικεφαλής του γραφείου μας κύριο Αλέξιο Κούγια και τους συνεργάτες του καταρτώντας κάθε άλλο δικηγόρο. 

Ο κ. Αντωνόπουλος ανέθεσε αποκλειστικά στον κ. Κούγια και την υπεράσπισή του για την υπόθεση, για την οποία είναι κατηγορούμενος και προσωρινά κρατούμενος και η οποία έχει δημοσιοποιηθεί ως υπόθεση της λεγόμενης «μαφίας των φυλακών».

​Τις επόμενες ημέρες, μετά τη λήψη των αντιγράφων των δύο δικογραφιών, ο κ. Κούγιας θα τοποθετηθεί δημοσίως, διότι στο δικηγορικό μας γραφείο προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση η εξής περίεργη σύμπτωση:

​Η σύλληψη με ένταλμα συλλήψεως του κου Αντωνόπουλου, ενός Δικηγόρου 40 και πλέον ετών, χωρίς έστω μια πειθαρχική δίωξη, κυρίου μετόχου μεγάλης δικηγορικής εταιρείας, με λευκό ποινικό μητρώο, οικογενειάρχη με δύο παιδιά, ενώ είναι ο συνήγορος πολιτικής αγωγής της ΛΑΓΗΕ ΑΕ σε βάρος του Αριστείδη Φλώρου και των υπόλοιπων πολύ γνωστών κοσμικών κατηγορουμένων από τότε που απεκαλύφθη η τεράστια αυτή υπεξαίρεση των 250 εκατομμυρίων ευρώ της υπόθεσης Energa, ΔΗΛΑΔΗ ΟΧΙ ΕΝΑΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΣ, ενώ έχει ξεκινήσει και διεξάγεται σε δεύτερο βαθμό η δίκη Energa με κατηγορουμένους τους Αριστείδη Φλώρο κλπ και ενώ ήταν γνωστό ότι σε δύο ημέρες από τη σύλληψη και την προσωρινή του κράτηση επρόκειτο να αρχίσει σε δεύτερο βαθμό η δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του με ηθικό αυτουργό τον Αριστείδη Φλώρο.

​Ο κ. Κούγιας μετά τη μελέτη των δύο δικογραφιών θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις, διότι συμπτώσεις σαν κι αυτή είναι εντελώς σπάνιες σε παγκόσμιο επίπεδο».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ