Σάββατο 10 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Μαφία Κορυδαλλού: Τι υποστηρίζει ο 65χρονος δικηγόρος στο υπόμνημά του

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μαφία Κορυδαλλού: Τι υποστηρίζει ο 65χρονος δικηγόρος στο υπόμνημά του

Από την πρώτη στιγμή είχε ενημερώσει τις αρχές για τις επαφές του με τον φερόμενο ως αρχηγό του «Κορυδαλλός- mafia», υποστηρίζει ο 65χρονος δικηγόρος που συνελήφθη με ένταλμα του ανακριτή ως μέλος της οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πολυσέλιδο απολογητικό του υπόμνημα σημειώνει ότι ουδεμία σχέση είχε με κάποιον άλλον και ειδικά με εκείνους που κατηγορούνται για την απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του το 2014. «Ουδέποτε συναντήθηκα με τους επίδοξους δολοφόνους μου, αλλά ακόμη κι αν το είχα πράξει, κάτι τέτοιο θα ήταν απόλυτα λογικό και δικαιολογημένο από μέρους μου, αφού το μόνο κίνητρό μου είναι η καταδίκη των πραγματικών ενόχων της εναντίον μου δολοφονικής επίθεσης και των υποκινητών της. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το ότι η εναντίον μου δολοφονική επίθεση συνιστά αδιαμφισβήτητα «συμβόλαιο θανάτου», θα με ωθούσε να συναντηθώ ακόμη και με τον διάβολο αν χρειαζόταν, προκειμένου να μάθω ποιος πραγματικά κρύβεται πίσω από την απόπειρα εξόντωσής μου και να επιτύχω όχι μόνο την καταδίκη των απλών εκτελεστικών οργάνων της εναντίον μου δολοφονικής επιθέσεως, αλλά κυρίως την καταδίκη του «εγκεφάλου» του «συμβολαίου θανάτου» μου.

Ακόμη και τυχόν συνάντησή μου με τους φυσικούς αυτουργούς της απόπειρας δολοφονίας μου, κάτι που δεν συνέβη στην προκειμένη περίπτωση, θα συνιστούσε άσκηση του αναφαίρετου δικαιώματός μου να προστατέψω την υγεία και τη ζωή μου, όπως επίσης και την οικογένειά μου από τον πραγματικό διώκτη μου, δηλαδή τον ηθικό αυτουργό της εναντίον μου δολοφονικής επιθέσεως».

Αναφερόμενος στις συνομιλίες του με τον «Κλόντι», τον φερόμενο ως αρχηγό του κυκλώματος, τις αποδίδει στον φόβο που ένιωθε λόγω της απόπειρας δολοφονίας εις βάρος του, ενώ υποστηρίζει ότι πίσω από την εμπλοκή του στην υπόθεση κρύβεται ο Άρης Φλώρος που έχει καταδικαστεί και ως ηθικός αυτουργός της εναντίον του επίθεσης. Το «μένος» του Φλώρου στο πρόσωπό του το συνδέει με την άρνηση του να μεσολαβήσει ως δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ στην παραπομπή της υπόθεσης της Energa – Hellas Power στην διαιτησία, όπως του ζητούσε ο Άρης Φλώρος.

«Ο μόνος από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση Energa, με τον οποίο έχω έλθει σε επαφή και ο οποίος έχει έρθει σε ευθεία ρήξη μαζί μου και με έχει απειλήσει είναι ο Αριστείδης Φλώρος», υποστήριξε, σημειώνοντας ότι αυτός τον ενέπλεξε «στα κυκλώματα, στα οποία ο ίδιος απευθύνθηκε για να επιτύχει την εξόντωσή μου, ώστε να ελαφρύνει τη δική του θέση και απομακρύνοντάς με να ελπίζει στην απαλλαγή του τουλάχιστον από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην εναντίον μου απόπειρα δολοφονίας.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι όλο αυτό το εγχείρημα λαμβάνει χώρα τη δεδομένη χρονική στιγμή, κατά την οποία ο Αρ. Φλώρος κινδυνεύει να καταδικαστεί τελεσίδικα για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης σε βάρος του ΛΑΓΗΕ ΑΕ και της εις βάρος μου δολοφονικής επίθεσης, ενώ μάλιστα βρίσκεται και σε εξέλιξη η δίκη για τη δολοφονία του Ζαφειρόπουλου, την οποία ο ίδιος και ο συνήγορός του προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ως μέσο υπεράσπισής του στις εν εξελίξει ποινικές δίκες, στις οποίες αντιμετωπίζει βαριές ποινές».

Οι συνομιλίες

Σχετικά με τις συνομιλίες του με τον φερόμενο ως εγκέφαλο του κυκλώματος που ξεκινούν στα μέσα Ιανουαρίου του 2015, λέει ότι τότε ο «Κλόντι» του τηλεφώνησε ζητώντας του να μεταβεί στις φυλακές της Κέρκυρας για να του αποκαλύψει στοιχεία για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του. Όταν συναντήθηκε μαζί του, του είπε: «Ο ηθικός αυτουργός είναι αυτός που εσύ έχεις ονομάσει… Στη συνέχεια, πήγα δύο φορές στις φυλακές Χανίων για να μάθω περισσότερα γι’ αυτόν που ήθελε να με σκοτώσει. Δεν θυμάμαι τι είπαμε χωριστά κάθε φορά αλλά μου ζήτησε δύο πράγματα, το ένα ήταν να μεριμνήσω για μια μεταγωγή ενός κρατουμένου από τα Γρεβενά και το άλλο να μεριμνήσω να εκδοθεί άδεια εργασίας σ’ έναν συμπατριώτη του… Έκτοτε, συνέχισα να διατηρώ επαφή με τον Κλόντι υπό το κράτος των απειλών και του φόβου που αυτές μου προκαλούσαν και ο λόγος για τον οποίο ανταποκρινόμουν σ’ αυτές, ήταν να τον έχω σε καταστολή αλλά και να αισθάνεται ότι μιλάει μ’ έναν άνθρωπο που μπορεί να εμπιστευτεί προκειμένου να λάβω πληροφορίες που θα με βοηθήσουν να επιβεβαιώσω την ταυτότητα του ηθικού αυτουργού στην απόπειρα ανθρωποκτονίας μου. Για τον λόγο αυτόν, πάντα του απαντούσα αόριστα χωρίς να τον διαβεβαιώνω ότι θα τον βοηθήσω και χωρίς να του παρέχω βοήθεια όπως αποδεικνύεται από το περιεχόμενο των απομαγνητοφωνημένων και μη συνομιλιών, οι οποίες αποτελούν τμήμα της εις βάρος μου σχηματισθείσας δικογραφίας».

Το «παράδοξο»

Κατόπιν των παραπάνω, καταλήγει στο υπόμνημά του, ότι: «Ουδέποτε εντάχθηκα ως μέλος και ουδέποτε συμμετείχα σε οποιαδήποτε δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική ομάδα, ούτε προκύπτει από οποιοδήποτε στοιχείο της σχηματισθείσας ποινικής δικογραφίας η πρόθεση ένταξής μου ή η ίδια η ένταξή μου στην αναφερόμενη στο κατηγορητήριο εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας αγνοώ στην πλειονότητά τους… Στην πραγματικότητα, τα μόνα πρόσωπα από τα αναφερόμενα ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που «γνωρίζω» είναι o Olti Dulce, ο Αrber Bako και ο Klodian Lecocaj, δεδομένου ότι οι δύο πρώτοι εξ αυτών είναι οι φυσικοί αυτουργοί της εναντίον μου απόπειρας ανθρωποκτονίας, ο δε τρίτος εξ αυτών υπήρξε το πρόσωπο που μου υπέδειξε τον ηθικό αυτουργό αυτής, όπως αναλυτικά έχω εκθέσει ανωτέρω. Όπως είναι προφανές, συνεπώς, η «γνωριμία» μου με τα ως άνω πρόσωπα ουδέποτε υπήρξε επιλογή μου αλλά ήταν αποτέλεσμα του περιστατικού που τον Νοέμβριο του 2014 παρ’ ολίγον να κοστίσει την ίδια τη ζωή μου. (…) Ήτοι, κατηγορούμαι για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση τον ίδιο μήνα -Νοέμβριο του 2014- που δύο εκ των αναφερόμενων μελών αυτής αποπειράθηκαν να με σκοτώσουν! Είναι τόσο προφανές το ανωτέρω παράδοξο, που αυτό και μόνον θα έπρεπε να αρκεί για την κατάδειξη του πρόδηλα αβάσιμου της εις βάρος μου κατηγορίας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ