Οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΔΣΑ μιλούν στο dikastiko.gr – Δημ. Αναστασόπουλος: “Είμαστε η μόνη πραγματική αλλαγή”

Το dikastiko.gr δίνει βήμα σε όλους τους υποψήφιους προέδρους του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου της χώρας ενόψει των εκλογών στις 28/29 Νοεμβρίου. Ο Δημήτρης Αναστασόπουλος απαντά live στα ερωτήματα του Γιάννη Κούσουλα.

NEWSROOM
Οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΔΣΑ μιλούν στο dikastiko.gr – Δημ. Αναστασόπουλος: “Είμαστε η μόνη πραγματική αλλαγή”

Του Γιάννη Κούσουλα

Την Ερχόμενη Κυριακή και Δευτέρα διεξάγονται οι εκλογές των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και το dikastiko.gr πριν τη διαδικασία, φιλοξενεί τους υποψήφιους για την προεδρία του ΔΣΑ έτσι ώστε να απαντήσουν σε κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν τους συναδέλφους τους.

Μιλώντας στο dikastiko.gr, ο Δημήτρης Αναστασόπουλος τόνισε ότι «είμαστε η μόνη πραγματική αλλαγή που μπορεί να επέλθει στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Έχουμε δείξει με την πορεία μας, με το έργο μας, με την παρουσία μας εντός και εκτός διοικητικού συμβουλίου ότι εάν οι συνάδελφοι επιθυμούν μία πραγματική αλλαγή, αυτή μπορούμε να την πετύχουμε εμείς».

eurokinissi

Αναφορικά με τις πρώτες κινήσεις που θα προχωρήσει εάν εκλεγεί, ο κ. Αναστασόπουλος είπε «να ανατάξουμε το κύρος και την αξιοπρέπειά μας». τόνισε ότι θα πάρουν σειρά θεσμικών πρωτοβουλιών «για να πάρουμε πίσω το χαμένο μας κύρος και τη χαμένη μας αξιοπρέπεια», όπως είπε.

Για τους νέους δικηγόρους που θα ψηφίσουν φέτος είπε: «Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να τους εκφράσουμε πραγματικά, γιατί είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να κατανοήσουμε τα προβλήματά τους. Για εμάς οι νέοι και οι ασκούμενοι δικηγόροι θα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα».

Για την αναβάθμιση του ΔΣΑ ο Δημήτρης Αναστασόπουλος σημείωσε: «Ο Σύλλογος δεν αποτελεί σοβαρό θεσμικό συνομιλητή της πολιτείας εδώ και αρκετά χρόνια. Δεν παρεμβαίνουμε, δεν εισακουγόμαστε. Θα πρέπει να κινητοποιήσουμε τις πιο σοβαρές, τις πιο δυνατές, τις πιο υγιείς δυνάμεις του δικηγορικού σώματος και να τους έχουμε συμμάχους στην επόμενη διοίκηση εάν μας εμπιστευτούν οι συνάδελφοί μας (…) έτσι ώστε ο ΔΣΑ να αποκτήσει να αποκτήσει πραγματικά παρεμβατική, σοβαρή φωνή προς την πολιτεία».

Εκλογές ΔΣΑ – Δείτε αναλυτικά όσα είπε στο dikastiko.gr ο Δημήτρης Αναστασόπουλος:

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ